• DigiMaMa ry - parempaa työpäivää luoville ja ICT-aloille.
  • DigiMaMa ry - parempaa työpäivää luoville ja ICT-aloille.
IPR-koulutus verkossa  – tiedätkö tarpeeksi aineettomista oikeuksistasi? 16.5.

IPR-koulutus verkossa – tiedätkö tarpeeksi aineettomista oikeuksistasi? 16.5.


Kuvaus

16.5. klo 9.00-13.00, etäkoulutus

Luovien ja ICT- alojen ammattilaisena on hyödyllistä tuntea omat oikeutensa, sillä ne vaikuttavat myös hinnoitteluusi. IPR tarkoittaa aineettoman omaisuuden oikeuksia (Intellectual Property Rights). Voidaan siis puhua aineettomasta pääomasta ja niihin liittyvistä oikeuksista. IPR jaetaan pääasiassa tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin.

Luovaa työtä tekevä henkilö tuottaa sisältöjä, jotka ovat tyypillisesti yhden tai useamman aineettoman oikeuden (IPR) piirissä. Kun näitä sisältöjä tai niihin liittyvää työtä myydään asiakkaille tai toimeksiantajalle, niin se mitä asiallisesti myydään on usein juuri käyttöoikeuksia tai omistusoikeuksia näihin IPR:n kattamiin sisältöihin. Luovilla ja ICT-aloilla työskentelevillä henkilöillä on kuitenkin usein valitettavan vähän työkaluja IPR-

asioiden käsittelemiseen ottaen huomioon kuinka keskeisiä IPR:t käytännössä ovat heidän tekemänsä työn kannalta.

Tämän koulutuksen tarkoituksena on auttaa luovan työn tai ICT:n parissa työskenteleviä ihmisiä ymmärtämään paremmin se oikeudellinen kehys, jonka puitteissa he luovat sisältöä, sekä tarjoamaan työkaluja tilanteisiin, joissa heidän on keskusteltava toimeksiantajien, asiakkaiden tai yhteistyökumppanien kanssa aineettomista oikeuksista ja niistä maksettavista korvauksista. Koulutus kestää arviolta 3–4 tuntia ja

järjestetään etäyhteyksin 16.5.2020 klo 9–13.

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Katsaus relevantteihin aineettomiin oikeuksiin (tekijänoikeus, tavaramerkki, malli, laki sopimattomasta menettelystä liiketoiminnassa).
  • Oikeuksista sopiminen yksinyrittäjän/konsultin, työntekijän ja pienen yrityksen näkökulmasta.
  • Case-esimerkkejä oikeuksien hallinnasta ja IPR:stä neuvottelemisesta.

Kouluttajana toimii Berggren Oy:n IPR-lakimies, OTM Arttu Ahava. Koulutuksen järjestäjälle saa lähettää kysymyksiä ja toiveita koulutuksessa käsiteltävistä aiheista esimerkiksi liittyen oman toiminnan kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN 14.5. mennessä

ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA.

Lisätietoja tuotteesta

Hinnat
Jäsenhinta